Essentiele en handige plug-ins voor je website

Een paar jaar geleden werd het bouwen van een website als een lastige en kostbare klus gezien. Tegenwoordig is het praktischer geworden, dankzij de nieuwe ontwikkeling van tools en technieken. WordPress is bijvoorbeeld opensource-software waarmee je heel gemakkelijk elke soort website kunt bouwen, of het nu een professionele website, een blog of een e-commercesite is.

Meer dan 35% van de websites op internet is gebouwd met WordPress, dat zijn meer dan 455 miljoen websites! Het is daarom het populairste CMS systeem ter wereld.

In een  eerdere blog deelden we een aantal inzichten over het beginnen van een eigen website.

We willen je nu kennis laten maken met een aantal WordPress-plug-ins die je handig kan gebruiken op vrijwel elk type website die je hebt of wilt bouwen. Dit zijn enkele essentiële plug-ins die elke WordPress-website nodig heeft.

SEO

Als je wilt dat je WordPress-site goed scoort bij zoekmachines zoals Google, heb je een SEO-plug-in nodig. Zo’n SEO-plug-in helpt je om je pagina te optimaliseren. De meest gedownloade en gebruiksvriendelijke plug-in is Yoast SEO. Goede alternatieven zijn The SEO Framework, SEOPress of All in One Seo Pack.

Beveiliging en prestaties

Helaas zijn er aantal kwaadwillende die je site willen misbruiken. Het is belangrijk dat je je website goed beschermt. Plug-ins zoals Wordfence, Jetpack en Defender helpen jekwetsbaarheden op te sporen, je website te beveiligen en de prestaties van de site te verbeteren.

Formulieren

Ongeacht wat voor soort site je hebt, een contactpagina heb je minimaal nodig. Om de meest fundamentele pagina op je website te maken, heb je een formulierbouwer nodig zoals Contact Form 7 en Ninja Forms. Wil je nog een stap verder gaan en een formulier met meerdere pagina’s bouwen, zoals een quiz? Dan kun je Gravity Forms gebruiken.

E-commerce

Als je een online winkel hebt, dan is WooCommerce de plug-in die je nodig hebt! Met dit gratis e-commerceplatform kun je zowel digitale als fysieke producten verkopen. Daarnaast zijn er plug-ins die je helpen een hogere conversie te krijgen of je verkoop te optimaliseren. Verminder het achterlaten van artikelen in winkelwagentjes met pop-ups van Sumo, verstuur facturen automatisch met WooCommerce PDF Invoices, of bied cadeaubonnen of kortingscodes aan met YITH WooCommerce Gift Card.

Caching

Je wilt geen trage website. De oplossing hiervoor gebruik te maken van een ​​cacheplug-in. Deze kan je website echt versnellen! Creëer een goede en snelle omgeving voor terugkerende en nieuwe gebruikers op je website! Een goed voorbeeld van een caching-plug-in die je kan gebruiken, is W3 Total Cache. Deze wordt het meest gebruikt en is heel eenvoudig te installeren en in te stellen op elke WordPress-website. Je site is binnen enkele seconden sneller te maken. Een goed alternatief als je compatibiliteitsproblemen of als je gewoon iets anders wilt proberen is WP Super Cache.

Beeldoptimalisatie

Een groot deel van een website is het gebruik van beeldmateriaal. Het is erg belangrijk dat de foto’s van goede kwaliteit zijn, maar ook dat ze je server niet overbelasten. Stel je hebt een foto van 4 MB die er geweldig uitziet, hoe kan de gebruiker deze foto snel en met de juiste kwaliteit op zijn/haar telefoon / pc te zien krijgen. Je wil niet dat de gebruiker heel lang moet wachten. Dit kan zelfs de gebruiker wegjagen van de website. Gelukkig is dit opte lossen met een eenvoudige plug-in: EWWW Image Optimizer. Deze plug-in kan foto’s automatisch optimaliseren en comprimeren als ze worden geüpload. Ideaal, je hoeft je geenzorgen te maken over de grootte van de foto voordat je deze uploadt.

 

Als dit allemaal klinkt als abracadabra, neem dan contact met ons op. We helpen je graag met het bouwen van een goed functionerende website!