Hoe bouw je een website?

Wist je dat een van de meest gestelde vragen op het web is hoe je een website opzet? En dat heeft een zeer goede reden; In de wereld van vandaag is het bijna onmogelijk voor je bedrijf om te overleven zonder een digitale uitstraling. In de afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan met het bouwen van E-commerce sites of websites. Dus als je erover denkt om een website te beginnen, laat ons dan wat kennis delen over hoe dit te doen en je te helpen een aantal veel voorkomende valkuilen te vermijden.

 

Waar moet ik beginnen?

Het lijkt tegenwoordig eenvoudig om een website op te zetten. Als het je bedoeling is om de site als hobby of voor de lol te bouwen, dan kunnen we zeggen dat een gratis webpagina een juiste keuze is. Maar als je commerciële verwachtingen hebt van je site, dan verandert de situatie. Als nieuweling in het bouwen van websites, is het eerste wat je doet googelen hoe bouw je een website?  Na het schrijven van deze magische woorden zijn de eerste sites die verschijnen, zeer mooi ogende websites die ofwel gratis of zeer goedkoop zijn.  Waarom meer betalen als het ook gratis kan, toch! Dus binnen enkele seconden zul je besluiten dat “zo’n site” genoeg voor je is. En op dat moment wordt er een grote fout gemaakt.

 

Laat je droom geen nachtmerrie worden

Je hebt een gratis pagina gekregen en in al je enthousiasme ben je begonnen met het toevoegen van inhoud. Inmiddels weet je dat je geen foto’s of afbeeldingen of artikelen mag gebruiken waar copyright op zit. Dus, na uren zoeken naar gratis afbeeldingen en het schrijven van inhoud heb je het punt bereikt van een zogenaamde wereld van SEO: zoekwoorden, google analytics, metatags. Laten we zeggen dat je je zelfs een weg hebt gebaand door alle leesstof en tips over hoe je SEO moet gebruiken.  Je realiseert je dat je niets hebt gedaan aan de instelling van je site, zoals het mobiel-vriendelijk maken of het inbouwen van een contactformulier, om nog maar te zwijgen over het niet-zo-gebruiksvriendelijke ontwerp van de site, maar laten we daar nu even niet op ingaan.  Wat je zeker zal dwarszitten, is de bijna eindeloze naamgeving van je websites zoals mijnmooiewebsite.wordpress.com of wateenlangenaam.wix.com. Uiteindelijk zal je gratis website niet veel bezoekers meer krijgen, behalve jijzelf en je beste vrienden of familieleden.

 

Dus wat nu?

Na weken of maanden geen bezoekers op je site te hebben ontvangen, begin je te beseffen dat de eerste fout die je hebt gemaakt de woorden in je zoekmachine waren: hoe bouw ik een website? in plaats van hoe bouw ik een professionele website?   Laten we niet maanden of jaren wachten met vallen en opstaan en de vraag voor je beantwoorden. Laten we een aantal inzichten geven over wat een professionele website moet bevatten als je wilt concurreren met andere websites:

  • Een functioneel thema waarmee je bezoekers gemakkelijk op je website kunnen navigeren
  • Mobiele compatibiliteit
  • SSL-certificaten die de veiligheid van je site garanderen
  • Toepassingen waarmee je bezoekers met je kunnen communiceren (contactformulier, automatische e-mail, chatbot)
  • E-Commerce toepassingen zoals betaalmethodes en verzendopties
  • Domein hosting en e-mail adressen
  • SEO optimalisatie
  • Admin paneel waar je gemakkelijk inhoud kunt toevoegen, updaten of verwijderen
  • Mogelijkheid om je verkoopopties in de toekomst uit te breiden. Als je bijvoorbeeld een campagne met vouchers wilt voeren.
  • En natuurlijk extra ondersteuning en updates op de site

 

Laat een professional het werk doen!

je ziet het, er komt heel wat bij kijken om een goed functionerende professionele site op te zetten. Of je nu een dienst aanbiedt, of producten wilt verkopen, houd er rekening mee dat de meest effectieve manier om je stem in de wereld te laten horen, een uitstekend webdesign is. Dit in overweging nemende, hopen wij dat je het antwoord heeft gevonden op de vraag hoe nu een website te maken?  Als je tot de conclusie komt dat je hulp nodig hebt van professionele webontwerpers of softwareontwikkelaars, kijk dan eens bij de templates op onze website papervampire.com waar wij een optimale prijs bieden voor het bouwen van je droomwebsite of e-commerce site.